Antal besökare

fredag 24 september 2010

Veckobrev 24 september

Hej igen! Ännu vecka har gått, och vi har hunnit med en massa saker! I tisdags var vi på utflykt till Kalmar. Vi tog bussen till centralstationen, tittade på slottet, Gamla stan och Gamla kyrkogården. Efter det gick vi till lekplatsen vid Krusenstiernska trädgården, där barnen lekte för fullt och njöt av varma, goda pannkakor.
Sen gick vi vidare förbi fängelset, Larmtorget, in i Domkyrkan, förbi brandkåren och sedan hela vägen hem tillbaka till skolan. Under hela färden blev det lite information vid varje stopp.

I onsdags hade klassen träslöjd med Björn, som ska jobba hos oss hela hösten.

Vi har nu fått våra elevdatorer! Jättekul! Vi har alltid två datorer igång i klassrummet, som kan användas vid behov. Snart kommer vi att kunna använda datorer till alla elever samtidigt. De kommer att användas av klass 1-2 ibland och klass 3-5 ibland.

Engelskaläxan är det viktigt att man tränar på en kort stund varje dag, tills man kan säga och stava orden. Tränar man bara en gång går det snabbt att glömma det man lärt sig, men tränar man flera gånger så minns man orden länge.

På måndag 27/9 är det studiedag. Då är skolan stängd, men fritids är öppet. Ni måste anmäla om ni önskar fritids den dagen.

Bra att veta inför nästa vecka:

måndag - studiedag, skolan stängd
tisdag -tema höst börjar
onsdag - idrott, veckans ord, läxstuga
torsdag - matteläxa, engelskaläxa, läsläxa (3:an)
fredag -

Kom ihåg att vi erbjuder läxstuga på onsdagar kl 14.30-15.30 för alla som vill ha hjälp med sina läxor!

Skolans tel.nr: 0768-536774
Hemsidan: www.karl-oskarskolan.se/kalmar
Bloggen: www.nyaoxhagsskolan3-5.blogspot.com

Trevlig helg!
Yvonne

1 kommentar:

  1. Hej!
    Låter som en riktigt härlig skolvecka.
    Trevlig helg!
    Per-Ola

    SvaraRadera