Antal besökare

torsdag 2 september 2010

Veckobrev 3 september

Den här veckan har vi börjat med vårt tema "Vårt samhälle". Vi har pratat om vad som finns i ett samhälle och hur det är uppbyggt. Vi har även jobbat med begreppet demokrati och genomfört en röstning kring vad man skulle kunna använda en tom lokal till. Barnen hade många bra förslag, och till slut resulterade det i en sporthall.
Vi väntar fortfarande på att en del matteböcker och engelskaböcker ska komma, men det finns andra bra övningar att göra under tiden. T ex använder vi vår Smartboard mycket till olika spel och övningar. När vi har fått böckerna kommer barnen att få sina första läxor i matte och engelska.

Det blev tyvärr ingen slöjd i onsdags eftersom det inte var klart med slöjdlärartjänsten som vi delar med särskolan och Vasaskolan, men på onsdag hälsar vi vår nya trä- och metallslöjdslärare välkommen!

Den här veckan har vår nya medarbetare Tina börjat hos oss. Välkommen! Hon är fritidspedagog och specialpedagog och jobbar både i skolan och på fritids.

Vi har börjat med något som kallas EQ-verkstad, och som vi kommer att ha varannan vecka. Det är olika övningar som stärker självkänslan och handlar mycket om att vara trygg i sig själv och bland andra.

Nästa vecka är det ännu inget inplanerat utöver det vanliga schemat. Ni kommer snart att få hem ett schema, när vi ser att det fungerar som det ska.

Vår bibliotekarie Bella kommer att vara på skolan varannan fredag, jämna veckor, och bokbussen kommer varannan måndag, ojämna veckor.

Snart kommer barnen att få varsin Skoldagbok, där vi skriver in alla kom-ihåg och läxor. I några veckor till skickar vi hem lappar med information, men sedan finns allt att läsa på bloggen, hemsidan eller i Skoldagboken.

Om ni inte har fått skolans informationskatalog, eller anhörigblanketter så säg till. Det är viktigt att vi får era anhörighetsblanketter snarast möjligt!

Läxor till nästa vecka:
  • onsdag - veckans ord 3-5:or
  • torsdag - läsläxa 3:or

Sist, men inte minst!
Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar