Antal besökare

fredag 6 maj 2011

VECKOBREV V 19

Hej alla barn och föräldrar!

Den här veckan har vi avslutat de nationella proven för år 3. En eloge till barnen som jobbat fantastiskt bra med dem! Vi kommer att gå genom resultaten på utvecklingssamtalen.
I måndags hade vi besök från folktandvården, vilket var en uppskattad stund av barnen.  Anette Gunnarsson lärde oss en massa nyttigt att veta om våra tänder och hur vi bäst ska ta hand om dem. Så nu är det bara att borsta på där hemma, och sätta tidtagaruret för 1 minut uppe och 1 minut nere…

Trivselenkät: Nu har det blivit dags att fylla i våra trivselenkäter. Barnen har fått med sig dem hem och vi vill att ni fyller i dem tillsammans och skickar med dem till skolan igen senast fredag den13 maj. Resultaten sammanställs sedan och publiceras på Schoolsoft. Vi kommer även att gå genom dem i samband med höstens första föräldramöte.

Nästa vecka är det dags för friskvårdsvecka vilket innebär att ordinarie schema bryts för aktiviteter och lektioner som har med friskvård, hälsa och rörelse att göra. Vi gör även ett uppehåll med läxorna. Varje dag startas med gemensam frukost.
Måndag skall barnen i klass 3-5 ha cykel och cykelhjälm med sig till skolan eftersom vi skall cykla till Kalmarsundsskolan och få prova på boxning. Ombyte till idrottskläder behövs också. Lunchen blir då inte förrän kl 13.00 så det är bra om barnen har med sig en frukt eller smörgås att ha på vägen.
Tisdag: Jympapass på Friskis och Svettis. Ta med saker till ombyte och dusch.
Onsdag: Vårvandring och grillning på Skälby. Vi är ute hela dagen så tänk på kläder efter väder och bra skor att vandra i.
Torsdag: Vårruset och Frisbeegolf; vilket innebär att barnen behöver ha idrottskläder som passar att ha utomhus.
Fredag: Vi gör ett nyttigt mellanmål tillsammans i klassen.

Så har vi till slut en hälsning från Patrick som vi tyvärr inte kommer att träffa under resten av terminen. Han reser til sitt hemland men vi kommer att hålla kontakt via mail och Skype. Han skickar en hälsning här nedanför på bloggen!

Trevlig Helg!
 Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar