Antal besökare

fredag 27 maj 2011

VECKOBREV V 22 och 23


Hej alla barn och föräldrar! 

Den här veckan har vi gjort klart våra sagor och i nästa vecka ska barnen få framföra dem inför varandra i klassen. Vi har även påbörjat att arbeta med kunskapssök och källkritik på Internet. Det handlar dels om att bli duktig på att leta och granska fakta och information på nätet, dels om att lära sig vilka risker och fällor det finns där. Detta kommer vi att lägga fokus på under en del svensktimmar som vi har kvar de sista veckorna. I veckan har vi även tittat närmare på en fjärilslarv och på fritids har det skapats fina byggen med Kaplastavar.

I dag har vi haft värdegrundsdag mellan 8.10 och 11.00. Vi har haft fullt av aktiviteter ute och inne tillsammans med särskolan. Vi gick runt till olika stationer och fick bland annat prova på hur det känns att vara blind och inte kunna gå. Många tankar och funderingar väcktes under förmiddagens gång om hur det skulle kännas att råka ut för ett handikapp. En del saker var litet läskiga att prova på medans andra var roliga.  Det som barnen uppskattade mest var att köra rullstol och prova liften inne på handikapptoaletten. Det var även kul att sjunga på teckenspråk, men ganska svårt att göra tecken och sjunga samtidigt.








måndag går treorna till Rostadparken och tittar på teater. Vi går dit klockan 8.30 och kommer tillbaka 11.30 lagom till lunchen. Vi går tillsammans med klass 1-2.

Nästa vecka blir en kort vecka. Vi går bara i skolan måndag – onsdag. Torsdag är det helgdag och då är skolan och fritids stängt. På fredag är skolan stängd men fritids är öppet för de som har anmält att de kommer.
Veckan efter är det helgdag på måndag, 6 juni, och då är både skolan och fritids stängt.

Läxor v 22 är svenska. Veckans ord på måndag för alla och läsläxa för treorna till onsdag.
Läxor v 23:
Onsdag: Läsläxa för år 3. Svenska för år 4 och 5.
Torsdag: Matteläxa för alla
Fredag: Veckoläxa i skoldagboken för alla.

Nina efterlyser köksredskap och verktyg till fritids. Om ni har något över hemma som ni kan avvara så tar hon tacksamt emot detta.

Trevlig helg önskar Marie!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar