Antal besökare

fredag 2 september 2011

VECKOBREV V 36

Hej alla barn och föräldrar!

Nu börjar vi komma igång på allvar med skolarbetet och barnen har varit mycket flitiga den här veckan. I måndags satte vi upp mattemål i skoldagböckerna och dessa utvärderades idag. Syftet med detta är dels att arbetet skall bli mer tydligt, dels att lära sig planera och att fundera över vad som kan vara rimligt att hinna med. Det finns mycket energi i mattearbetet och det är jättekul att se!

Här är vi på Skälby och gör samarbetsövningar
Vi har börjat med gemensam läsning i två skönlitterära böcker. Det är ”Akimbo och elefanterna” och ”Pizza med svamp och ost” som barnen har fått med sig hem som läsläxa. De har även fått ett läsuppdrag som de ska fylla i under tiden de läser. De fick den i onsdags och har drygt en vecka på sig att läsa hemma. Den följs då upp med ett gemensamt boksamtal om innehållet.

Den här veckan har vi även jobbat med alfabetsmeningar och pratat om vad som behövs för att en mening ska bli hel. Vi fick ihop en del roliga meningar bl.a.

 Morgonpigga Mattias mormormorsmormorsmor måste mäta matteboken med måttband.”

”Björn Bobson borrar båten bakom bananbusken.”

engelskan har vi jobbat med dikter och så här fint skrev Ardijan:
The Sea
The sea is powerful and beautiful to.
It gives life to everything that´s breathing.
The waves splashes at rocks and at you.
But you can still breathe and dream.


Läxor: i nästa vecka är matte (må-fr) och läsläxa till fredag.
Läxor och veckoplanering i svenska, engelska och matte kan ni läsa mer om på Schoolsoft. Där kommer jag även att lägga in resultat och utvärderingar av barnens arbete.

På onsdag den 7 september har hela skolan friluftsdag på Fredriksskans. Vi kommer att gå gemensamt från Nya Oxhagsskolan kl 8.10. Eleverna skall vara ombytta i träningskläder och gympaskor när de kommer till skolan. Ta gärna med en fylld vattenflaska. Vi är ute hela dagen så det är kläder efter väder som gäller. Även lunchen serveras ute.

Vi har nytt telefonnummer till skolan: 0480-41 10 41
Använd detta nummer när ni vill nå oss (gäller både skolan och fritids). Sjukanmälningar görs först och främst via Schoolsoft men det går bra att lämna meddelande på telefonen också.


Trevlig helg önskar Marie!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar