Antal besökare

torsdag 20 januari 2011

fredagen den 21 januari

Veckobrev v 4

Ormar i korridoren och färg på golvet…

 får man räkna med när kreativiteten flödar!

Den här veckan har vi kommit igång på allvar med arbetet i klassen. I matten har vi tränat och repeterat multiplikationstabellerna förutom att jobba på i böckerna. Läxan i matte får barnen på måndagar och den skall vara gjord till torsdagar. I svenska blir det ordkunskap och stavning i läxa från måndag till måndag.  Treorna fortsätter med Djurspanarna och den här veckan har vi läst om Korpen och mystiska ”Mustaschen” ochFlätan”. Läs den hemma tillsammans med barnen så får ni veta mer om den… De har ett läsprotokoll som jag vill att ni fyller i och skickar med tillbaka till skolan. Läsläxan är från onsdag till onsdag. Nästa vecka kommer även övriga i klassen få en läsläxa på onsdag.

Barnen fick med sig schemat hem i måndags och om ni har några funderingar så är ni välkomna att höra av er. Onsdagens slöjdpass är ganska långt och det beror på att vi bara har slöjd från januari till och med mars. Efter detta blir det en förändring i schemat. Barnens syslöjdsslärare heter Hanne Melin och har de två första veckorna haft virkskola med barnen. Det är inte lätt att hålla garn, virknål och fingrar på plats minsann, men oj vad de är duktiga! De virkar ormar för fulla muggar. Vilket tålamod de har och se så fina ormarna blev!

     
Det är inte bara i slöjdsalen som det har skapats den här veckan. Även i klassrummet har det varit full fart med oljepastellmålningar och skrynkelbilder!

          AKTUELLT:
  • Från och med nu finns aktuell matsedel upplagd på Schoolsoft under fliken "Filer & Länkar" längst ned i menyraden till vänster.
  • Fredagen den 11 februari mellan kl 9 och 12 är hela Nya Oxhagsskolan i ishallen och åker skridskor så det är hög tid att titta över om det finns skridskor där hemma som passar eller om man kan låna av någon.
    
INFORMATION FRÅN FRITIDS:
Måndag: vi bygger våra rum
Tisdag: utflykt - vi är tillbaka c.a. 15.15.
Onsdag: år 3-5 spelar Wii, övriga pysslar och jobbar med rummen.
Torsdag: vi spelar spel 
Fredag: filmtajm med dip

En riktigt skön och avkopplande helg till er alla önskar Marie!
   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar