Antal besökare

fredag 28 januari 2011

Veckobrev v 5

Symaskinskörkort och vargmöten…
                       
Visst är det härligt med solsken genom fönstren! Nu könns det att vi är på väg mot ljusare tider och det var väl inte en dag för tidigt efter den här långa, mörka hösten som varit. 

Den här veckan har alla barnen fått någon form av läsläxa som skall vara gjord till på onsdag. De barn som går i fyran och femman har fått en text ur Zoom svenska att träna på att läsa hemma. Treorna fortsätter med Djurspanarna, vilket detta kapitel handlade om något som ligger mig varmt om hjärtat, nämligen ”Att pussas med vargar”. Vi hamnade i Värmland och fick följa med familjen in i ett varghägn och hälsa på en flock vargar. Det var spännande!

Syslöjden har blivit ett roligt inslag i veckan och nu är det symaskinskörkort som är nästa steg efter de fina virkade ormarna. Barnen kom och berättade för mig att de hade sytt på papper, vilket de först tyckte lät väldigt konstigt. När de väl fått kläm på symaskinens alla delar så trampades det på för fullt och resultatet blev jättefint!

Så vill jag påminna om att vi går till ishallen fredagen den 11 februari, utrustning som behövs är skridskor och hjälm, de som vill och har får även ta med sig klubba. Tänk på att det är hjälmtvång i ishallen, men det går bra även med cykelhjälm.

På måndag den 31/1 har fritids drop-in fika mellan kl 12.00 och 17.00. Så stanna gärna en stund när du hämtar ditt barn och titta på lokalerna och fika tillsammans med Nina och Hanna innan ni går hem.

INFORMATION FRÅN FRITIDS:
Måndag: Drop-in fika mellan 12 och 17. Vi börjar jobba med papiermaché. Det skall bli spargrisar utav det.
Tisdag: utflykt - vi är tillbaka c.a. 15.15.
Onsdag: År 3-5 spelar Wii, övriga jobbar vidare med spargrisarna.
Torsdag: Vi spelar spel 
Fredag: Bingo


Trevlig helg till er alla önskar Marie!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar