Antal besökare

fredag 18 februari 2011

Veckobrev v 9

Hej alla barn och föräldrar!

Tack för ett trevligt föräldramöte, det var verkligen jätteroligt att få träffa er föräldrar och jag ser fram emot vårt samarbete framåt. Anteckningar från föräldramötet finns att läsa på Schoolsoft. Idag får barnen med sig en intresseanmälan angående Skolans Dag den 2 april som ni fyller i och skickar med tillbaka efter lovet. Det var kul att det kom fram så många idéer på aktiviteter till Skolans dag! Vi kommer att planera detta tillsammans med barnen efter lovet.

Den här veckan har barnen börjat med att planera ett bildspel som vi ska visa för alla som kommer på våra informationskvällar som vi kommer ha den 2:a och 3:e mars. Då kommer vi att berätta om vår verksamhet för alla intresserade och visa bilderna som barnen satt ihop. De har gått runt på skolan i smågrupper och fotograferat för fullt.

Vi har även skickat iväg våra första brev till våra e-pals som vi har i Grimsby i England.  Vi har fått kontakt där med en liten klass brittiska elever som läser svenska som nybörjarspråk. Vi kommer att skriva till dem på engelska. Det här är jättespännande eftersom vi får ett utbyte med varandra; de lär oss engelska och vi kan lära dem svenska!  

Efter lovet kommer vi att börja med matteordlistan och jag tänker att barnen får med sig orden i läxa hem på fredagen den 3:e. Hemma skall de träna på betydelsen och även sätta det i ett sammanhang. För att träna exempelvis begreppet ”ungefär” kan barnen få en uppgift att mäta med egna steg hur långt vardagsrummet är där hemma. Jag kommer att skriva en läxinstruktion som jag skickar med boken hem.

Nästa vecka har alla ett välförtjänt lov och jag hoppas att ni kan få stunder att slappna av och hämta energi tillsammans!

 
Vi ses efter lovet!
Hälsningar Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar