Antal besökare

fredag 4 mars 2011

Veckobrev v 10

Hej alla barn och föräldrar!
Välkomna tillbaka efter lovet, jag hoppas att ni haft det bra även fast en del av er har varit sjuka med feber och hosta. Veckan som gått har varit bra och det känns att det finns ny energi i klassen. Till vänster på bilden ser ni ett verk av centimokuber; det blev hela 42 centimeter högt. Vingligt på slutet men med precision och koncentration går det mesta!
Vi har börjat med vår matteordlista och har precis gått genom första begreppet; addition. Nästa vecka kommer vi ta upp ett ord eller begrepp om dagen som handlar om addition; fundera, diskutera och skriva ned tillsammans. Sedan får barnen med sig matteordlistan hem på fredagen för att träna detta hemma.  

Ett nytt projekt har dragits igång och nu kommer vi att arbeta med stenåldern i några veckor framåt. Vi kommer att arbeta på olika sätt med detta och slutprodukten blir en egenproducerad film i photostory. Barnen tyckte det var en jättespännande uppstart med film och boklåda och de hade många kloka funderingar runt bland annat skillnader mellan hur man levde då och hur vi lever nu.

Ytterkläder efter väder : Den här veckan har det hänt vid flera tillfällen att barnen inte haft ytterkläder på sig, samt att de tagit av sig när de blivit varma. Eftersom vårluften är förrädisk vill vi att alla barnen har på sig ytterkläder på rasterna. Vi har haft en bra diskussion i klassen om varför det är viktigt att man har lämpliga kläder på sig men ändå har barnen lämnat jackorna inne när de gått ut. Så snälla, prata med era barn om detta hemma så att vi får en gemensam samsyn runt detta.

Så vill jag efterlysa påskrivna blanketter angående IT-policyn; det saknas fortfarande några stycken så därför ber jag er att titta där hemma, skriva under och skicka den med barnen tillbaka till skolan.

Till sist vill jag tacka er som lämnat in intresseanmälan till Skolans dag; vi har fått in en hel del förslag som vi jobbar vidare med!

På fritids kommer vi nu fortsättningsvis att jobba veckovis med teman. Nästa vecka handlar det om att göra snurror.
Måndag: snurror
Tisdag: utflykt - vi är tillbaka c.a. 15.15.
Onsdag: År 3-5 spelar Wii,
Torsdag: Vi spelar spel
Fredag: Mys

Trevlig helg önskar Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar