Antal besökare

fredag 11 mars 2011

VECKOBREV V 11

Veckobrev v 11

Så har första veckan gått med vår fördjupning i matematiska begrepp. Barnen har fått sin matteordlista och i den har vi skrivit in veckans ord. Det har handlat om addition. Att det betyder att räkna med plus, eller addera. Vi har diskuterat vad plus betyder och kommit fram till att det handlar om att räkna ihop, att lägga till eller att öka. Vi har även pratat om att när man gör en uträkning med addition så ökar man och lägger till tal, samt att symbolen för plus är +. I läxa hemma under nästa vecka ska barnen träna på de här begreppen. Alla har idag fått med sig en instruktion för hur det ska gå till och jag vill även att ni skriver en kommentar om hur det har gått. Läxan ska vara gjord till fredagen den 18 mars.

På måndag börjar vår praktikant från Jenny Nyströmskolan. Hon heter Elina och går tredje året på Barn och Fritidsprogrammet. Hon kommer att vara hos oss från och med v 11 till och med v 16. Det ska bli roligt att ha henne hos oss och vi säger: Välkommen Elina!

Förändringar i läxschema: Alla kommer från och med nu få läxa i svenska på onsdagar; antingen läs- eller skrivläxa. Den är från onsdag till onsdag.
Må: svenska: veckans ord
On: svenska (läsning eller arbetsuppgifter)
To: engelska, matte
Fr: veckoläxan i skoldagboken, matteordlista

INFORMATION FRÅN FRITIDS:
Veckans tema är gipsmasker
Måndag: börja med temat
Tisdag: utflykt - vi är tillbaka c.a. 15.15.
Onsdag: År 3-5 spelar Wii,
Torsdag: Vi spelar spel, pysslar 
Fredag: Göra färdigt. Mys


Trevlig helg!
Hälsningar Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar