Antal besökare

fredag 18 mars 2011

VECKOBREV V 12

Hej alla barn och föräldrar!
Oj vad tiden rinner iväg, ibland hinner man inte riktigt med och den här veckan känns det som fredagen kom väldigt fort! Det som varit spännande den här veckan för barnen är våra praktikanter Elina och Simon som har gått in med liv och lust i lekarna ute på rasten. Jättekul, tycker både barnen och vi vuxna! Simon kommer liksom Elina från Jenny Nyströmskolan och han är praktikant i klass 1-2.

Den här veckan har matteordlistan handlat om subtraktion och det fortsätter vi med nästa vecka. Det blir ingen läxa i matteorden förrän vi gått genom alla begreppen som gäller subtraktion.

Vi har börjat med de nationella proven och barnen har gjort det första delprovet i matematik. Stor koncentration var det i klassrummet vill jag lova. Det är ett genomgående tema i proven och det handlar om ett äventyr i rymden där vi får följa barnen Nova och Troj. De närmaste veckorna kommer vi lägga ganska stor tid i matte och svenska på de nationella proven.

Vi har börjat med förberedelser till Skolans Dag den 2 april och det kommer att bli en härlig dag tillsammans med er föräldrar och barnen! Barnen har många tankar och roliga idéer hur och vad vi ska visa upp!

Nästa vecka vill att ni som har tomma 1,5 liters mjölkkartonger skickar med dem till skolan. Vi ska plantera solrosor och sätta i fönstren och följa frönas väg till färdig planta. Sedan har Nina och Thomas ett litet större projekt på gång att så småningom göra växthus i ett av rummen på nedre våningen som alla barnen ska få bli involverade i.

INFORMATION FRÅN FRITIDS:
Måndag: Vi fortsätter med att göra klart våra gipsmasker.
Tisdag: utflykt - vi är tillbaka c.a. 15.15.
Onsdag: År 3-5 spelar Wii,
Torsdag: Vi spelar spel, pysslar 
Fredag: Göra färdigt. Mys
 
Trevlig helg!
Hälsningar Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar