Antal besökare

torsdag 24 mars 2011

VECKOBREV V 12


Hej alla barn och föräldrar!
Den här veckan har det varit mycket lek utomhus och barnen tycker det är lika härligt som oss vuxna med solskenet! I onsdags blev det ingen slöjd och då passade vi på att gå upp i Skälbyskogen och leka en namnlek. Vi skulle hitta saker i naturen som börjar på första bokstaven i våra namn. 

Vi letade...
och letade...
men bokstäverna J,U,W var svåra att hitta







Ett spöklikt träd hittade vi dock...säkert ända från stenåldern...
Hur långt kan det vara runt? Jo, en...
två...
tre famnar!
En del funderingar från barnen har kommit upp angående åkning på skolan med cykel och inlines och vi har nu bestämt följande:
barnen får ta med sig inlines och åka på skoltid förutsatt att ni där hemma godkänner detta och att barnen har hjälm, handledsskydd, knäskydd och armbågsskydd på sig. Platsen för detta är bandyplanen.

 Cykel på skolan är tillåtet bara under fritidstid och uppe på löparbanorna. Hjälm vill vi förstås se på alla barnen.

Vi har i klassen börjat skriva en aktivitetsdagbok. I den skriver vad vi gör för aktiviteter som har med rörelse att göra både i skolan och hemma. När veckan är slut sammanfattar vi vårt resultat i klassen och funderar över hur vi ska förbättra detta till nästa vecka!

Nu håller vi på att förbereda aktiviteterna till Skolans Dag den 2 april. Det är en obligatorisk skoldag som kompenseras den 16 maj. Kan man inte komma så måste därför en ledighetsansökan fyllas i. Dessa finns att skriva ut från Schoolsoft eller säg till mig så får ni en. På hemsidan finns även programmet för dagen utlagt.  Det blir en händelserik dag och barnen håller som bäst på att träna dialoger och uppträdanden! Nästa vecka blir det därför litet förändringar i läxor. Vi lägger fokus på engelska dialoger som barnen ska försöka lära sig utantill. Träna gärna hemma med dem så de får öva sina roller!

Matteordlistan har nu under de sista två veckorna handlat om subtraktion och om detta har barnen idag med sig en läxa som ska vara klar till fredagen den 1 april.

INFORMATION FRÅN FRITIDS:

Måndag:veckans tema är gipsdjur
Tisdag: utflykt - vi är tillbaka c.a. 15.15.
Onsdag: År 3-5 spelar Wii,
Torsdag: Vi spelar spel, pysslar 
Fredag: Göra färdigt. Mys


Trevlig helg!
Hälsningar Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar